Κάλεσε μας - 210 777 7701
Βοηθήστε το δέρμα σας με τις έμπειρες συμβουλές μας.
Η χρήση του αντηλιακού είναι επιβεβλημένη σε όλες τις εποχές του χρόνου, δεδομένης της μεγάλης ηλιοφάνειας που παρατηρείται στην Ελλάδα.
Το χειμώνα ο δείκτης αντηλιακής προστασίας μπορεί να είναι μικρότερος (γύρω στο 20SPF) ενώ την άνοιξη- καλοκαίρι πρέπει να είναι μεγαλύτερος (50SPF).
Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η πιθανότητα ανάπτυξης δερματικών προβλημάτων, τα οποία μπορούν να αποβούν σοβαρά με την πάροδο των ετών όπως ο δερματικό καρκίνος (BCC, SCC) ή και η γήρανση του δέρματος. Και αυτό γιατί οι βλάβες του ήλιου στα δερματικά κύτταρα είναι αθροιστική στην πάροδο των ετών.
Βρέφη από 0-6 μηνών δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο.
Κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει τους σπίλους που έχει ώστε να μπορεί να διακρίνει τυχόν διαφορές που θα παρουσιάσουν στη διάρκεια της ζωής τους.
Σε περιοχές που δεν είναι εύκολη η παρατήρησή τους η χρήση ενός καθρέπτη θα μας βοηθήσει. Κάθε μεταβολή που θα παρατηρηθεί όπως αλλαγή στο χρώμα, στο σχήμα ή στο μέγεθος ή στα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει ένας σπίλος (φαγούρα, πόνος, αιμορραγία) πρέπει αν μας οδηγήσουν στην άμεση εξέταση από το δερματολόγο μας.
Όπως επίσης και η εμφάνιση νέων σπίλων και άλλων δερματικών βλαβών, θα πρέπει να μας οδηγήσουν στον δερματολόγο μας.
Η ακμή είναι μια κατάσταση που παρατηρείται στην εφηβεία αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στη ενήλικο ζωή.
Έχει πολυπαραγοντική αιτιολογία γι’ αυτό και η θεραπεία της είναι μακροχρόνια και αρκετά συχνά συνδυαστική.
Η έγκαιρη έναρξη αγωγής είναι αποτρεπτική στη δημιουργία δύσμορφων ουλών, οι οποίες αρκετές φορές είναι δυσίατες.
θεωρούνται κυρίως ο έρπης, τα κονδυλώματα, η σύφιλη, οι μύκητες, το AIDS και η ηπατίτιδα B και C.
Η σωστή χρήση προφυλακτικού, η αποφυγή συχνής αλλαγής συντρόφων και κυρίων με άτομα ύποπτου ιατρικού ιστορικού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης των παραπάνω νοσημάτων.
Ο εμβολιασμός των κοριτσιών για τον HPV θεωρείται απαραίτητος για τη μείωση του καρκίνου τραχήλου της μήτρας από την HPV λοίμωξη.
Η δερματικού τύπου αλλεργία μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλά αίτια όπως περιβαλλοντολογικούς παράγοντες (γύρη, σκόνη, ακάρεια), τροφικούς παράγοντες, ενδογενείς παράγοντες (ατοπία), φαρμακευτικούς παράγοντες, λοιμώδη αίτια κα.
Η αποφυγή αυτών των παραγόντων αποτελεί την αποτελεσματική αντιμετώπιση. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιόν παράγοντα οφείλεται η αλλεργία του ατόμου.
Υπάρχουν αλλεργικά Test ή και αιματολογικός έλεγχος για την διερεύνηση της αλλεργίας. Μπορεί η αλλεργία να εμφανίζει εποχιακή κατανομή.
Μέτρα πρόληψης είναι ο καλός αερισμός στο χώρο που ζούμε αλλά προσοχή την άνοιξη όχι αργά το πρωί (όταν η γύρη ανεβαίνει) και όχι το απόγευμα (όταν η γύρη κατεβαίνει λόγω ψύξης της ατμόσφαιρας, καθαρισμός των στρωμάτων από τα ακάρεια, αποφυγή λούτρινων παιχνιδιών στα παιδικά δωμάτια, μοκετών και γενικά τακτικός καθαρισμός της σκόνης.